top of page

 Cyberomance

  • cyberomance website
  • cyberomance patreon
  • cyberomance YouTube
  • cyberomance pornhub
  • cyberomance Twitter
  • cyberomance TikTok
  • cyberomance discord

Rolunk

,
 

 Cyberomance

A Nemesis Soft Kft -t 2020 májusában alapítottam, azzal a céllal, hogy legyen végre egy meghatározó, felnőtt tartalmat is támogató piaci szereplő a számítógépes játékiparban. Egy olyan céget szeretnék, ami szerepel a köztudatban. Több termékben és ágazatban gondolkodunk az informatika világában. Folyamatosan fejlesztjük magunkat és igyekszünk a legújabb technológiákat beépíteni a programjainkba, illetve mi magunk is sok egyedi megoldást hoztunk már létre, és még rengeteg elképzelés vár megvalósításra, amik önmagukban is jó üzleti lehetőségek, függetlenül a fő termékeinktől.  

A Nemesis Soft Kft pécsi székhelyű cég, Angliai háttérel, aminek egy tulajdonosa van. Teljesen önerőből működtetjük, támogatás nem vettünk fel, és hitel mentes. Biztos anyagi háttérrel rendelkezik, annak ellenére, hogy még nincsenek számottevő bevételei. A csapat háttere vegyes. Főként programozók és grafikusok. 

Folyamatosan képezzük magunkat, részt veszünk klasztereken, bemutatókon. Néha saját előadásokat is tartunk. Egyetemi hallgatók számára gyakornoki lehetőséget is biztosítunk, és több egyetemmel is szerződésben állunk.

Cyberomance a cég jelenlegi fő terméke. Lassan második éve tart a fejlesztése. Jelenleg publikus Alpha 1.0.2 -es verziónál jár. A játék egy sandbox alapú, szabadon modolható játék. Természetesen VR Headset és Controller támogatással. Az Epic Games – Unreal Engine és az Nvidia által fejlesztett legújabb technológiákat felhasználva alkottuk meg / fejlesztjük a játékot. Többek között Ray Tracing 2.0, DLSS 2.0, Global Ilumination, RTX GI, Lumen és Nanite technológiákat felhasználva, de nem csak a grafika terén keressük az úttörő megoldásokat, hanem egyéb területeken is mint például a Metahuman támogatás, Maya xGen Groom Hair, Unreal Control Rig, Physicsal Animations, Mocap és Face mocap/rig animációk, PBR material kezelés, Runtime editálások és még számtalan olyan funkció, amiből még csak hasonló sincsen más játékokban.  

Celjaink

Szeretnénk piacvezetők lenni a számítógépes játékok felnőtt szegmensében. Nagy a piaci rés, jelenleg csupán kettő említésre méltó szereplője van, de a kevésbé ismert címek is kiemelkedő bevételeket produkálnak. Továbbá nincs nagy kínálat, viszont nagy a kereslet. Amit a mi termékünk kínál majd, az magasan felülmúlja a mostani piacvezetők játékait.
Mindenképpen havidíjas konstrukcióban gondolkodunk. Jelenleg 5 és 10 Euro / hó a játék díja. Ez hozzáférést biztosít az előfizetőknek a játék korai verziójához. Azért választottuk ezt a megoldást, mert így folyamatos és előre kalkulálható bevételekkel tudunk számolni. Minimális a fluktuáció. Így könnyebb tervezi is a milestone -okat. Például 400 - 600 aktív előfizető már stabilan biztosítaná a kft működését. Ez egy könnyen realizálható szám, példának okáért a kevésbé jól szereplő konkurens játékok 2.000 és 5.000 közötti aktív előfizetői bázissal rendelkeznek. A befutott címeknek pedig 13.000 és 15.000 közötti aktív előfizetői tábora van. Ezekből a számokból könnyen kiszámolható, hogy mekkora pénzösszegek mozognak havi szinten. 

További céljaink közt szerepel az is, hogy egy erős community -t hozzunk létre a játékainkhoz. Így a user -ek és a modder -ek amiket gyártanak, azt megosszthatják egymás között, vagy árulhatják a játékhoz gyártott mod -jaikat. Ez további üzleti lehetőségeket kínál számunkra. Létrehozunk egy Hub-ot, amin keresztül történhet a forgalmazása a mod -oknak, és minden eladás után szedhetünk részesedést, illetve kiutalásnál tranzakciós költségeket. Felnött oldal révén ott lesznek még az eladható banner helyek. Azzal csábíthatnánk a mi platformjainkra a tartalom gyártókat, hogy kevesebbet %-ot szedünk az eladások után, mint mondjuk a Patreon és a játék launcherén keresztűl kezelhetnénk az asset adatbázist.

,
 

Penzugyek

,
 

..
 

Az alkalmazottak Home Office -ból dolgoznak pár hónapja, és  jelezték már, hogy ezt preferálnák, így a továbbiakban az iroda bérletet felesleges kiadásnak tartjuk. Májusban jár le a szerződésünk, amit már nem fogunk meghosszabbítani. Így jócskán csökkenthetjük a kiadásainkat.

Varhato penzugyi bevetelek

Ha minden a mostani ütemben halad tovább, akkor 2022 Q3 - Q4-re tervezzük a Béta fázist, ami már közel a végleges verziója a játéknak, de lehet csúszás. Ha minden komolyabb hibát sikerül kijavítanunk, akkor 2022 Q4, 2023 Q1 egy reális target a Cyberomance 1.0 megjelenésére. Amit ez után meg kell oldanunk az egy Web alapú Hub létrehozása és a Multiplayer rész leprogramozása, de az még sok kérdést tartogat. Pár hete ért el egy elfogadhatónak mondható állapotra a játék, így felvettünk egy marketinges hallgatót, aki jelenleg foglalkozik a netes megjelenéseinkkel. A jelenlegi cél a már korábban is említett 400 – 600 fős előfizetői tábor elérése. Ez a szám az iroda felmondásával még kisebb. Ez az a target, ami önfenntartóvá teszi a céget a jelenlegi létszám mellett. Ezen felül minden bevétel és előfizető már tiszta haszon. A grafikon a tervezett előfizetői tábort mutatja, a két alap Patreon Tier előfizetésekkel számolva, amik jelenleg Bruttó € 5 és € 10.  

 
 

,
 

,
 

,
 

,
 

..
 

Kezdeti Bázis : 400 - 600 előfizető.
Min : € 2.000 Max : € 6.000
Mint látható, csupán 3,5% - 4%-a az elérni kívánt havi bevételnek
már elegendő a KFT mostani önfenntartásához. 


Milestone 1 : kb 1000 - 2000 előfizető. 
Min : € 5.000 Max : € 20.000
Ez a szám már érdemi változást jelentene a cég működésében.
Tudnánk még felvenni alkalmazottat és fejlesztői eszközöket
beszerezni, mint példáúl VR headsetek és Mocap felszerelések.


Milestone 2
: kb 3000 - 4000 előfizető. 
Min : € 15.000 Max : € 40.000
Ez lenne az elsődleges cél. Így már a meglévő játékok szintjén
lennénk.  Ez kb havi 10.000 - 30.000 euros bruttó nyereség.


Ideális Cél
: kb 5.000 - 15.000 előfizető. 
Min : € 25.000 Max : € 150.000
Ezeket a számot jelenleg csak 2 felnőtteknek szóló játék produkálja a piacon, viszont nekünk jobb termékünk lesz, így reményeink szerint túlszárnyaljuk őket, vagy minimum elérjük az ő mostani előfizetői számaikat.

problemak

,
 

,
 

Aktuálisan a legnagyobb problémánk, hogy nincs pénzügyi tartaléka a cégnek. Annyi anyagi háttérrel rendelkezik, ami a zavartalan működést biztosítja, de arra már nem elég, hogy plusz munkaerőt alkalmazzunk vagy komolyabb hardveres újításokat eszközöljünk.

Egy példa: VR fejlesztéshez nem ártana, ha lenne többféle eszközünk. Jelenleg csak Oculus Rift-el és Quest 2-vel rendelkezünk, de nagyon elterjedt a HTC Vive, HP Rever, Valve Index....Ezeken is kéne tudnunk tesztelni és fejleszteni a játékot, de ezek beszerzése nagyjából 2 millió forintos összeg.

Vagy egy másik probléma, hogy Unreal Engine-hez nem nagyon létezik felnőtt animáció. Ha kézzel kell legyártani és Key-elni őket, az évekig tartana. Ha BVH formátumba importáljuk be őket, akkor a retargetelésre és a fixálásra mennének el hónapok, és akkor sem kapnánk kielégítő eredményt. Motion Capture felszerelés lenne a legjobb megoldás, ami kb 4.000 euro környékén kezdődik, de felnőtt játék lévén ebből ugye rögtön 2 kellene. Viszont az így legyártott animációkat külön is lehet értékesíteni.

Másik nagy gondunk a munkaerő pótlása. Pécsen nagyon nehéz olyan munkaerőt találni a feladatra, aki nem kezdő, ért az Unreal Engine -hez, C++ -hoz és script nyelvekhez. Országosan is elég nehéz feladat, jelenleg külsős bedolgozóval tudjuk megoldani a hiányokat, project alapon történő kifizetésekkel.

Miert valasszon minket?

Céltudatosok vagyunk, pontosan tudjuk, hogy mit akarunk, hogyan érhetjük el, mi kell még hozzá és, hogy nagyjából mennyi ideig tart elérni azt. Nincsenek elérhetetlen célkitűzéseink, goal -jaink. Minden belátható időn belül elérhető/teljesíthető. 10 milliós befektetés esetén a várható megtérülési idő, körülbelül 1 év. Szeretnénk visszavásárlási opciót (ez is bizonyítja, hogy hisszünk a projectben), de nagyobb befektetés esetében tárgyalhatunk hosszú távú együttműködésről is.
 
Nagy a piaci rés és jó eséllyel lehetünk meghatározó résztvevői a versenyszférának. Nem startup vagyunk, nem induló vállalkozáshoz vagy most kezdődő projecthez keresünk befektetőt. Erős a portfoliónk és a termékünk. Több szempontból is jó pénzügyi befektetés lehetünk, rövidtávú megtérüléssel.
 

,
 

,
 

.
 

Gergő Máli 
Founder and
CEO of Nemesis Soft Ltd

 

bottom of page